Suvise grilli trendid: vähem soola ja e-aineid

FOTO: Egon Ligi / Saarte Hääle arhiiv
Enn Tobreluts. FOTO: Egon Ligi / Saarte Hääle arhiiv

Grillmeister ja Saaremaa Lihatööstuse koostööpartner Enn Tobreluts räägib Saarte Häälele, et tarbijad tahavad üha enam naturaalseid lihatooteid. “Vähem soola, loobuda maitsetugevdjatest ehk e-ainetest,” on grillmeister ja Saaremaa Lihatööstuse spetsialistid suviste lihatoodete tuleviku suhtes üksmeelsed.

Lihatööstuse peagi kauplustest leitavad suvetooted on vähendatud soolasisalduse ja tarbijate poolt peljatud maitsetugevdajata E621. E-aineid jääb üha vähemaks ka tavatoodetes.

Esimesena said nn tavatoodetest vastava märgistuse pakendile kuumsuitsu peekon ja kuumsuitsu seaseljakarbonaad. Lihatööstuse peatehnoloog Malle Mägi tõdes, et sünteetilistest lisaainetest loobumine on neil pikalt päevakorral olnud ja seetõttu võtsid nad selle nüüd fookusesse. Protsess pole olnud lihtne, sest tööstus peab suutma ka lisaaineteta tagada tootele sobiva realiseerimisaja.

Tööstusega uute retseptide väljatöötamisel koostööd teinud grillmeister Enn Tobreluts märkis, et eesmärk oligi valmistada lihatooted, mis on naturaalsemad, kodusemad ja kus leidub vähem soola ning e-aineid. Maitset on toodetel endiselt piisavalt. “Tänapäeval on probleem, et pigem ongi tooted ülemaitsestatud,” kinnitas ta.

Edasi loe Saarte Häälest siit: